Cum s conectezi controllerul PS4 la PC

Cuprins

Cum s conectezi controllerul PS4 la PC Language Romanian

Conectarea Controllerului PS4 la PC

 1. Conectați controllerul la un port USB pe PC sau folosiți adaptorul Bluetooth dacă preferați conexiunea wireless.
 2. Utilizând un cablu USB, puteți elimina nevoia unui driver special.
 3. Pentru conexiunea wireless, asigurați-vă că adaptorul Bluetooth este instalat și activat pe PC.
 4. Porniți Windows și asigurați-vă că Steam este descărcat și instalat.
 5. Deschideți clientul Steam. Acolo puteți adăuga și configura controller-ul. Dacă doriți să folosiți PS4-uri cu alte jocuri în afara Steam, trebuie să descărcați un program numit Ds4Windows înainte de a conecta controller-ul simultan.
 6. După ce ați configurat controller-ul în funcție de preferințele dvs., deschideți orice joc compatibil cu controllerul PS4 și bucurați-vă de experiența de joc preferată!

Există alternative, cum ar fi programele DS4Windows și InputMapper, care se pot folosi pentru a conecta controllerul PS4 la PC. Astfel, este mult mai ușor să-l configurați în funcție de preferințele dvs.

Sperăm că acest ghid v-a fost util pentru conectarea controllerului PS4 la PC. Bucurați-vă de experiența de gaming!

Verificarea compatibilității

Înainte de a conecta controlerul PS4 la computer, verificați compatibilitatea. PC-ul trebuie să îndeplinească cerințele minime și să aibă instalate driverele necesare.

Verificați dacă controlerul PS4 are un port USB și acceptă conectivitate Bluetooth. Dacă nu, atașați un adaptor Bluetooth la computer. Este posibil să aveți nevoie și de software sau drivere de la terți.

Amintiți-vă, diferite versiuni ale controlerului PS4 pot avea diferite niveluri de compatibilitate cu computerele. Așadar, cercetați compatibilitatea modelului dvs. înainte de a încerca o conexiune.

Conectarea controllerului la PC

Pentru a putea utiliza controllerul PS4 pe PC, avem nevoie să-l conectăm la acesta. În continuare, veți găsi informații utile despre cum să efectuați conexiunea.

Iată un ghid simplu în patru pași:

 1. Descărcați și instalați DS4Windows pe PC.
 2. Conectați controllerul PS4 la PC prin cablu USB.
 3. Deschideți DS4Windows și configurați butoanele după preferințe.
 4. Salvați setările și începeți să jucați.

Este important să aveți grijă să folosiți un cablu USB de calitate și să verificați dacă acesta este conectat corect, înainte de a deschide DS4Windows. Dacă întâmpinați probleme cu conexiunea, asigurați-vă că aveți ultima versiune de DS4Windows descărcată și instalați driverii necesari pentru a putea utiliza controllerul pe PC.

Pentru o experiență cât mai bună, se recomandă să descărcați și să utilizați soft-uri de control al jocurilor, precum Steam. Acest lucru permite o mai mare personalizare a butoanelor și a setărilor de joc. Este important să alegeți un cablu USB de calitate pentru a evita întâmpinarea problemelor de conexiune și a asigura stabilitatea jocului.

Se pare că veți avea nevoie de un cablu USB pentru a vă conecta controlerul PS4 la computer, deoarece se pare că telekinezia nu este încă o opțiune.

Utilizarea cablului USB

Utilizați cablul USB pentru a conecta controlerul la computer. Acest lucru nu necesită echipament suplimentar. Pentru a vă conecta, urmați acești pași:

 1. Conectați un capăt al USB la controler și celălalt capăt la portul USB al computerului.
 2. Controlerul va vibra și va clipi dacă conexiunea a avut succes.
 3. Deschideți Manager dispozitive pe computer.
 4. Căutați „controlere de joc” și faceți dublu clic pe el.
 5. Accesați fila „Driver”, faceți clic pe „Actualizați driverul” și urmați instrucțiunile.
 6. Controlerul va fi gata de utilizare după instalare.

Nu trageți și nu trageți de cablul USB în timp ce este în uz. Este posibil să fie necesar să reinstalați programul driver dacă apar conflicte.
Conectarea controlerului la computer deblochează întregul său potențial.

Utilizarea adaptorului Bluetooth

Un adaptor Bluetooth este o soluție convenabilă pentru conectarea controlerului la computer. Conectați adaptorul la portul USB al computerului și asociați-l cu controlerul.

Configurați setările pentru performanță și compatibilitate. Aceasta include reglarea sensibilității și maparea butoanelor. Asigurați-vă că atât controlerul, cât și adaptorul au driverele și firmware-ul actualizate.

Utilizarea Bluetooth vine cu beneficii, dar pot exista probleme de latență sau de conectivitate. Cercetați și încercați diferite soluții până când găsiți una care funcționează pentru dvs.

Utilizarea unui adaptor Bluetooth oferă flexibilitate și confort. Dar, trebuie să vă pregătiți și să vă adaptați pentru performanță optimă.

Configurarea controllerului pentru jocuri

Pentru a juca jocuri pe PC cu ajutorul unui controller PS4, trebuie să faci o serie de configurări. În continuare, îți vom explica pașii importanți pe care trebuie să îi urmezi pentru a te bucura de experiența de jocuri pe PC cu controllerul PS4.

5 pași simpli pentru configurarea controllerului PS4 pentru jocuri pe PC:

 1. Conectează controllerul PS4 la PC prin intermediul unui cablu USB.
 2. Hai să instalăm DS4Windows, care poate fi descărcat de pe Internet. După descărcare, execută programul și urmează instrucțiunile de instalare.
 3. După ce ai instalat DS4Windows, conexiunea dintre controller și PC trebuie să fie stabilită și configurată în setările Windows. Acest lucru se poate face urmând calea Setări > Dispozitive > Bluetooth și alte dispozitive > Adaugă un dispozitiv Bluetooth sau alt tip de dispozitiv > Bluetooth. După ce a apărut dispozitivul PS4 Controller, trebuie să îl selectezi și să apeși pe butonul „Pair”.
 4. Configurează butoanele controllerului PS4 în DS4Windows. Apasă butonul „Controller/Driver Setup” și urmează instrucțiunile pentru a configura butoanele. În funcție de preferințele tale de joc, poți să configurezi cum dorești butoanele controllerului.
 5. Configurarea este completă, iar acum poți să te bucuri de jocuri pe PC cu ajutorul controllerului PS4.

Pentru a fi sigur că controllerul PS4 funcționează corect, asigură-te că toate driverele și software-ul sunt actualizate la zi. În cazul în care întâmpini probleme cu conectarea controllerului sau alte probleme tehnice, verifică site-ul DS4Windows pentru informații și soluții.

Nu rata șansa de a te bucura de jocuri pe PC cu ajutorul controllerului PS4. Încearcă acești pași simpli de configurare și bucură-te de jocurile tale preferate cu toate avantajele unui controller de calitate.

Get ready to feel like a gaming pro as you master the art of button mapping on your PS4 controller, because who needs easy mode anyway?

Setarea butoanelor controllerului

Personalizarea experienței dvs. de joc necesită configurarea butoanelor controlerului. Atribuirea de funcții butoanelor în funcție de preferințele dvs. vă va oferi un control mai bun asupra jocului. Această mapare variază în funcție de joc și tipul de controler utilizat. De obicei, puteți face acest lucru în cadrul jocului sau cu software terță parte. Unele jocuri oferă aspecte predefinite, în timp ce altele vă permit să personalizați fiecare buton.

După maparea butoanelor controlerului, este important să verificați că funcționează corect. Acest lucru asigură o experiență de joc fără probleme, fără probleme.

Calibrarea joystick-urilor

Când configurați controlerele pentru jocuri, este important să calibrați cu precizie joystick-ul. Acest lucru reduce zonele moarte și îmbunătățește precizia.

Mai întâi, verificați setările sistemului pentru a vă asigura că dispozitivul este conectat corect. Apoi, navigați la pagina de setări a controlerului. Selectați tipul de controler pe care îl utilizați, astfel încât să se sincronizeze corect.

După ce vă asigurați că totul funcționează eficient, selectați opțiunea „calibrare”. Această opțiune oferă un ghid cu instrucțiuni despre cum să efectuați diverse mișcări cu precizie. Aceasta include rularea în toate direcțiile și menținerea în direcții diferite.

Calibrarea joystick-urilor optimizează performanța în timpul jocului. Minimizează ratele de eroare și crește precizia. Chiar și jocurile care necesită manevre complicate, cum ar fi mișcări trei-șaizeci sau zboruri aeriene, devin mai fluide fără întârzieri. Acest lucru îi ajută pe jucători să se cufunde în jocuri ca și cum ar fi experiențe din viața reală.

Testarea controllerului pentru a fi sigur că funcționează

Pentru a asigura funcționarea corectă a controllerului PS4 pe PC, testăm conexiunea între cele două dispozitive. Folosim orice joc sau software care oferă suport pentru un controller. Dacă controllerul este conectat corect, acesta ar trebui să fie ușor de utilizat fără probleme de sincronizare.

Înainte de testare, conectați controllerul și PC-ul prin cablu USB compatibil. Asigurați-vă că toate driverele necesare sunt instalate corect. Aceste verificări simple vor preveni probleme de conectivitate și vor oferi o experiență de joc mai bună.

În testare, verificați butoanele și joystick-urile pentru a vă asigura că toate funcțiile controllerului sunt disponibile și funcționează corect. Ajustați setările din joc sau din software pentru o sensibilitate mai bună a joystick-urilor.

Odată ce toate funcțiile controllerului funcționează corect pe PC, putem să începem jocul sau rularea programelor preferate cu controllerul conectat fără probleme.

Ghid pentru rezolvarea problemelor comune

În timp ce joci jocuri pe PC utilizând controllerul PS4, este posibil să întâmpini unele probleme comune. Este important să recunoaștem aceste probleme și să identificăm cele mai bune soluții pentru a le rezolva.

Ghid pentru rezolvarea problemelor comune:

 1. Dacă PS4 Controller nu se conectează la PC, asigurați-vă că este încărcat complet.
 2. Verificați dacă driverul controllerului este instalat pe dispozitivul PC.
 3. Accesați setările Bluetooth pentru a căuta și a conecta controllerul la PC.
 4. Dacă controllerul încă nu se conectează, încercați să-l resetați prin apăsarea butonului mic de reset de pe spatele controllerului.
 5. În cazul în care conexiunea nu funcționează încă, încercați cu un cablu USB pentru a conecta controllerul la PC.

Asigurați-vă că aveți ultima versiune a sistemului de operare și a driverelor pentru dispozitivul PC pentru a evita probleme viitoare cu conectivitatea controllerului.

Pro Tip: Dacă doriți să utilizați controllerul PS4 fără probleme de conectivitate, puteți investi într-un adaptor Bluetooth USB de calitate.

Probleme de conectivitate

Aveți probleme de rețea? Aruncă o privire la setările de conectare a dispozitivului tău. Dacă acest lucru nu funcționează, contactați furnizorul de servicii de internet pentru ajutor. Resetarea routerului sau modemul ar putea fi soluția. De asemenea, fii atent la actualizările de firmware sau de sistem. Acest lucru poate ajuta la asigurarea unei conexiuni bune și la evitarea problemelor viitoare.

Probleme cu butoanele/controllerul

Jucătorii întâmpină adesea probleme cu butoanele și controlerul în timpul jocului. Acest lucru poate fi enervant și poate perturba experiența de joc. Pentru a ajuta la rezolvarea acestor proble

Este important să rețineți că utilizarea greșită a controlerelor și a jocurilor poate duce la probleme recurente. Prin urmare, manipulați controlerele cu atenție și întrețineți-le în mod regulat.

În concluzie, îngrijirea butoanelor și controlerelor tale va garanta o experiență de joc neîntreruptă.

me, am adunat câteva informații.

Iată câteva sfaturi pentru a remedia problemele cu butoanele și controlerul în timpul jocului:

 1. Butoanele sau controlerele pot fi murdare sau grase. Curățați cu o cârpă umedă.
 2. Butoanele s-ar putea bloca din cauza uzurii. Apăsați ușor butonul până când se fixează la loc.
 3. Conexiunea slabă între controler și consolă poate fi cauza. Încercați să deconectați și să reconectați sau să resetați consola.
 4. Este posibil ca firmware-ul consolei să nu fie actualizat. Căutați actualizări pe site-ul producătorului și aplicați-le.
 5. Dacă nimic nu funcționează, cumpărați un controler nou sau obțineți ajutor profesional de la un tehnician autorizat.

It is important to remember that misuse of controllers and games can lead to recurring problems. Therefore, handle controllers carefully and maintain them regularly.

In conclusion, taking care of your buttons and controllers will guarantee an uninterrupted gaming experience.

Sfaturi și trucuri pentru a obține cea mai bună performanță

Încearcă să oferi sugestii care să te ajute să configurezi controllerul PS4 cu PC-ul. Uite cum poți obține performanțe optime:

 • Instalează driverele DualShock.
 • Utilizează un cablu USB de calitate, pentru a evita problemele de conectivitate.
 • Configurează controllerul folosind programe speciale precum DS4Windows sau InputMapper.
 • Verifică dacă jocul pe PC suportă controllere și le-a atribuit comenzile corecte.
 • Actualizează firmware-ul controllerului PS4 prin intermediul PS4 sau al unei aplicații mobile.
 • Folosește modul wireless prin intermediul adaptorului oficial PS4, fără fir și evitând astfel lag-ul.

Important: Setările trebuie să fie aceleași pe computer și pe consola PS4. Testează compatibilitatea prin intermediul jocului Fortnite sau al altor jocuri populare.

Performanța PC-ului poate influența succesul conexiunii. Dar cu atenție la detalii vei putea să beneficiezi de o experiență completă cu controllerul PS4.

Concluzie.

Conectați un controler PS4 la un computer pentru jocuri? Este fără efort! Acest ghid oferă o soluție ușoară, permițându-vă să utilizați întreaga gamă de funcții și setări de pe computer cu controlerul de jocuri.

Ai nevoie de trei pași:

Asociați controlerul la computer, fie prin Bluetooth, fie prin cablu USB.
Descărcați aplicația DS4Windows. Acest lucru permite controlerelor PS4 să funcționeze cu Windows; pentru o performanță mai bună, utilizați software-ul oficial.
Personalizați-vă experiența cu modificări precum zona moartă, sensibilitatea și maparea butoanelor.

Asigurați-vă că urmați cu atenție toate instrucțiunile. Apoi, vă puteți bucura de jocuri cu un controler de calitate pentru consolă – nu mai aveți configurarea mouse-ului și a tastaturii!

întrebări frecvente

1. Cum pot conecta controllerul PS4 la PC?

Pentru a conecta controllerul PS4 la PC, trebuie să fie utilizat un cablu USB. Este suficient să conectați un capăt al cablului USB în controllerul PS4 și celălalt capăt în portul USB al PC-ului.

2. Are controllerul PS4 suport pentru PC?

Da, controllerul PS4 poate fi folosit pentru a juca jocuri pe PC.

3. Cum pot verifica dacă controllerul PS4 este conectat la PC?

Pentru a verifica dacă controllerul PS4 este conectat la PC, deschideți Dispozitive și imprimante în Panoul de control și verificați dacă controllerul PS4 este afișat în lista dispozitivelor. Alternativ, puteți încerca să-l utilizați într-un joc pentru a vedea dacă funcționează.

4. Pot utiliza controllerul PS4 wireless cu PC-ul?

Da, controllerul PS4 poate fi folosit wireless cu PC-ul prin intermediul unui adaptor Bluetooth.

5. Controllerul PS4 este compatibil cu toate jocurile de pe PC?

Nu toate jocurile de pe PC suportă controllerul PS4, dar majoritatea jocurilor moderne acceptă acest controller.

6. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmez pentru a conecta mai multe controale PS4 la PC?

Pentru a conecta mai multe controale PS4 la PC, trebuie să utilizați mai multe cabluri USB sau să folosiți un adaptor Bluetooth cu tehnologie multi-conexiune. Conectați fiecare controller PS4 la PC și verificați în Dispozitive și imprimante dacă a fost detectat.

Știri similare